אטריות ראמן ביתיות

מי לא מכיר אטריות ראמן? האטריות הכי מזוהות עם המרק היפני האייקוני. מקור השם ראמן מגיע ממנה סינית של אטריות שהגיעה ליפן ובגלל המבטא היפני הפכה מ-"לה-מיין" ל-"ראמן". ההבדל בין אטריות ראמן לאטריות אחרות שעשויות חיטה הוא במרקם. לאטריות ראמן יש מרקם חלקלק ונגיס שעושה אותן נוחות ל"שאיבה" כמו שהיפנים נוהגים לעשות. את המרקם המיוחד מעניק להן חומר אלקלי שבאופן מפתיע כולנו מכירים, מדובר באבקת סודה לשתיה הזמינה בכל מקום. על מנת שהיא תיתן לאטריות את המרקם המבוקש יש צורך להפוך אותה ליותר מרוכזת ואת זה אנחנו משיגים ע"י אפיה של האבקה בחום נמוך בתנור.

הבצק עצמו של האטריות הוא קשה ומתפורר ולכן את פעולות הרידוד והחיתוך מומלץ לעשות בעזרת מכונת פסטה, אחרת מאוד קשה להגיע לתוצאה הרצויה. 

רכיבים ל 4-6 מנות:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 200 גרם מים
  • 5 גרם אבקת סודה לשתיה אפויה 
  • 5 גרם מלח

אופן ההכנה:

לאבקת סודה לשתייה אפויה – מחממים תנור ל-120 מעלות, מפזרים חצי שקית אבקת סודה לשתיה על תבנית תנור מרופדת בנייר כסף ואופים במשך שעה. את שאריות האבקה שנשארו לאחר השימוש אפשר לשמור בצנצנת קטנה או בשקית עם סגירה אטומה כך שבפעם הבאה שתרצו להכין אטריות ראמן כבר תהיה לכם אבקה מוכנה.

בקנקן מערבבים מים עם סודה לשתיה אפויה ומלח עד להמסה מלאה.

שמים את הקמח בקערה גדולה ומוזגים עליו מעט מהתמיסה (כמות של בערך 3 כפות), מערבבים בעזרת כף עץ או מקלות אכילה עד שכל המים נטמעים בקמח. חוזרים על הפעולה עוד 8-10 פעמים עד שכל המים נספגים, הקמח נראה כמו פירורים ואין קמח יבש בקערה.

משפשפים את הקמח בין כפות הידיים עד לקבלת גושים אחידים ודואגים שאין חלקים יבשים כלל.

אוספים את גושי הקמח לכדור בצק ולשים כ-2 דקות. הבצק קשה ולא חלק וזה בסדר.

משטחים את הבצק למלבן ועוטפים בניילון נצמד בשכבה כפולה, לוחצים את הבצק מכל כיוון על מנת לאחד ולשטח אותו כמה שיותר. היפנים מכניסים אותו לשקית כפולה ועם גרביים נקיות דורכים עליו! כך הוא מתאחד בצורה הטובה ביותר, מומלץ לנסות.

את הבצק האחיד והמשוטח שהתקבל מכניסים ללילה במקרר. אם רוצים לקצר את התהליך אפשר להסתפק במנוחה של שעתיים מחוץ למקרר, אך המנוחה הארוכה תורמת לספיגת הלחות בבצק ולמרקם יותר טוב.

לאחר המנוחה, מוציאים את מלבן הבצק מהניילון ומחלקים לשלושה חלקים. בעזרת מערוך מרדדים מעט כל חלק כך שיוכל לעבור במכונת הפסטה. מכוונים מכונת פסטה לגודל הרחב ביותר ומעבירים חלק אחד של בצק במכונה, מקפלים את יריעת הבצק ל-2 וחוזרים על פעולת הרידוד עוד 2-3 פעמים על אותו הגודל עד שנוצרת יריעת בצק אחידה יחסית עם שוליים די ישרים. מורידים את הגודל במכונה בשלב אחד ומרדדים את הבצק פעם אחת. מורידים שוב את גודל המכונה בשלב אחד ומרדדים שוב את בצק, מקמחים מעט בקורנפלור ומניחים בצד. חוזרים על פעולות הרידוד עם כל שאר חלקי הבצק.

מחליפים/מוסיפים למכונה את ראש החיתוך לספגטי, מחלקים כל יריעת בצק לשניים וחותכים לאטריות בעזרת המכונה. מקמחים היטב את האטריות בקורנפלור, עורמים לערימה ומניחים על מגש מקומח קלות בקורנפלור. חוזרים על הפעולה עם כל יריעות הבצק. בסוף התהליך אמורים להתקבל שש ערימות של אטריות ראמן.

מבשלים את האטריות במים רותחים. זמן הבישול קצר ביותר ולוקח פחות מדקה, אני מציעה לטעום כבר אחרי חצי דקה ולהוסיף זמן בישול לפי הצורך.

בתיאבון!

Comments

8 תגובות על 'אטריות ראמן ביתיות'

  1. תמונת פרופיל של דניאל סעדון
    דניאל סעדון

    היי נעים לקרוא ולעקוב אחרייך ! נראה מדהים !! רציתי לשאול כמה זמן זה יחזיק אם אייבש / אקפיא אותם?

    אהבתי

    1. תמונת פרופיל של מכופפת מקלות

      היי, בהקפאה כדאי להשתמש באטריות תוך חודש, אטריות יבשות יחזיקו בשקית אטומה 3 חודשים, יכול להיות שאפילו יותר. מייבשים שלושה ימים בטמפרטורת החדר, הופכים את האטריות ומייבשים עוד שלושה ימים

      Liked by 1 person

  2. תמונת פרופיל של אטריות בנוסח ווהאן – מכופפת מקלות

    […] 500 גר' אטריות ראמן יבשות או טריות (מתכון אפשר למצוא פה) […]

    אהבתי

  3. תמונת פרופיל של breadtoeatandclothingtowear

    ממש מעניין לנסות להכין תודה על המתכון ואגב ידעת שסודה לשתיה גם אופים כדי לקבל סודה לכביסה? אני מקווה שזה לא הופך רעיל לא?

    אהבתי

    1. תמונת פרופיל של מכופפת מקלות

      לא ידעתי לגבי הסודה לכביסה 😅. זה לא רעיל, הכל בסדר 👌🏻.

      אהבתי

  4. תמונת פרופיל של טייוואן מאזה-סובה – Taiwan mazesoba – מכופפת מקלות

    […] 1 כמות אטריות ראמן לפי המתכון הזה […]

    אהבתי

  5. תמונת פרופיל של דור
    דור

    אטריות ראמן מכינים עם שמן ובמקור, מכינים אותן על ידי משיכה ולא בשיטת פסטה.
    גם המכונות במסעדות ראמן נחשבות, עובדות באתה השיטה.
    לגבי השם, במקור ראמן נקרא chuka soba, לאחר מלחמת העולם השנייה, הממשלה הורתה להפסיק לקרוא לסין בשם chuka, והשם הפך ל- karamen כלומר אטריות סיניות. Men זה אטריות ביפנית.
    גם בסינית וגם ביפנית L ו R מבוטאות באותה הצורה.

    אהבתי

    1. תמונת פרופיל של מכופפת מקלות

      היי דור, chuka זה באמת שם כללי לכל מה שמגיע מסין. הרבה מהמאכלים מבוססי קמח חיטה הגיעו ליפן מסין לאחר הכיבוש היפני. זה מעניין מה שכתבת על שיטת המשיכה של האטריות כי הבצק של אטריות ראמן מאוד יבש ולכן לא ממש מתמסר למשיכה כמו אטריות חיטה אחרות, זאת אחת הסיבות שבהכנה עצמית בבית רצוי להשתמש במכונת פסטה כדי להקל על ההכנה.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.


Posted

in

by

Tags:

%d בלוגרים אהבו את זה: