אחת המנות האהובות עליי בטייוואן, מנה שתמיד היינו מזמינים במסעדות המקומיות. הפירוש המילולי של המנה הוא בוריטו בקר, זהו רול של פנקייק בצל ירוק סיני (צונג יו בינג), ממולא בבשר שבושל בציר מתובל בתוספת של מלפפון, בצל ירוק ורוטב מתקתק. המתכון לפנקייק כבר ישנו בבלוג ותוכלו למצוא אותו כאן. את הבשר מכינים בדיוק כמו במתכון לנודלס בקר (ניו רו מיין) שאותו תמצאו כאן. אם לא בא לכם להשקיע בהכנה של הפנקייק אפשר בהחלט להשתמש במלוואח מוכן, התוצאה מצויינת אך אני עדיין ממליצה להכין את הפנקייק.
רכיבים ל-8 מנות:
- בשר מבושל לפי המתכון הזה
- 8 פנקייק בצל ירוק או מלאווח קפוא
- 2 מלפפונים גדולים חתוכים לאצבעות
- בצל ירוק חתוך למקטעים של 10 ס"מ
לרוטב:
- 3 כפות רוטב הויסין
- 3 כפות רוטב צדפות
- ½1 כפות רוטב סויה
- ½1 כפות דבש
- ¾ כף חומץ אורז
- 1 כף מים
אופן ההכנה:
יום לפני מכינים את הבשר לפי ההוראות ומכניסים למקרר למשך הלילה. למחרת מוציאים את נתח הבשר מהמרק הקר, פורסים לפרוסות דקות ומחממים מעט בתוך סיר קטן עם מעט מהמרק או במיקרוגל.
מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
מכינים פנקייק בצל ירוק או מלוואח לפי ההוראות.

מרכיבים את המנה:
מניחים פנקייק/מלאווח על צלחת ומורחים את כל שטחו ברוטב. מניחים 3-4 פרוסות בקר לאורכו בחפיפה כמו רעפים. מניחים מלפפון ובצל ירוק בשורה על הבשר ומגלגלים את הפנקייק לרול כשהמלפפון והבצל במרכז. חותכים לפרוסות בעובי של כ-5 ס"מ ומגישים.

בתיאבון!
להשאיר תגובה