קאקיאגה תירס – Tōmorokoshi no Kakiage או Kōn Kakiage. לביבה יפנית פריכה וטעימה שעשויה מגרגירי תירס מעורבבים בבלילת טמפורה קלילה ומטוגנים בשמן חצי עמוק. המנה נולדה בדוכני הרחוב של טוקיו לפני מאות שנים כמאכל מהיר וזול, והיא אהובה במיוחד בזכות השילוב בין הציפוי הפריך למתיקות של התירס. אני הכנתי את גרסת דוכני הרחוב של טוקיו, כשההבדל המרכזי הוא שבמקומות אחרים ביפן מכינים את הלביבות עם תירס בלבד, ואילו בגרסה של טוקיו מוסיפים בצל שנותן עוד טעם. כדי להגיע לפריכות של הדוכנים במטבח הביתי משתמשים בסודה קרה מאוד וקמח תפוחי אדמה. מגישים את הלביבות חמות עם מעט מלח מעל.
מרכיבים (6 מנות):
- 2 כוסות גרעיני תירס (קפוא או טרי, מסונן היטב)
- ½ בצל גדול
לבלילה:
- 10 כפות קמח
- 3 כפות קמח תפו"א או קורנפלור
- 1 ביצה
- ¾ כוס סודה קרה מאוד
- קורט מלח
- שמן לטיגון חצי עמוק
אופן הכנה:
קוצצים דק בצל. במידה ומשתמשים בתירס קפוא מניחים אותו במסננת להפשרה. במידה ומשתמשים בתירס טרי, מסירים את הגרעינים מהקלח בעזרת סכין חדה.
מכינים את הבלילה – בקערה גדולה שמים קמח, קמח תפו"א, קורט מלח, ביצה וסודה ומערבבים קלות רק עד שאין קמח יבש בקערה, זה בסדר אם יש גושים.

מוסיפים תירס ובצל ומערבבים קלות רק עד שהתירס והבצל מצופים בבלילה.

מכינים את הקאקיאגה – מחממים שמן במחבת על חום גבוה, לוקחים כף מהתערובת ומניחים בשמן החם בתלוליות לא אחידות.
מטגנים 3-4 דקות עד להשחמה קלה, הופכים פעם אחת ומטגנים גם את הצד השני. מוציאים לרשת כשהקאקיאגה שחום קלות (לא השחמה עמוקה) והקצוות שלו פריכים וממליחים מיד. מגישים חם.

בתיאבון!


כתיבת תגובה