קימצ'י מלפפונים ממולאים – Oi sobagi

קימצ'י מלפפונים ממולאים – Oi sobagi. מלפפונים כבושים קוריאנים המוגשים כתוספת לצד הארוחה (באן-צ'אן) בעיקר בחודשי הקיץ. ישנן מספר גרסאות לקימצ'י מלפפונים, הן נבדלות בשם שלהן, בצורת החיתוך של המלפפונים ובזמן התסיסה. ישנו מתכון בבלוג לסלט מלפפונים פרוסים (אוי מוצ'ים) שהוא גרסה קלה וזריזה לקימצ'י ואפשר להגיש אותו מיד ללא זמן תסיסה. בגרסה שאני מביאה כאן, חורצים את המלפפונים לרבעים, ממלאים ומניחים לתסיסה קצרה של בין שעתיים ליומיים, תלוי ברמת התסיסה הרצויה.

מרכיבים:

  • 12 מלפפונים מוצקים באורך 10-15 ס"מ
  • ½2 ליטר מים
  • ½ כוס מלח
  • 200 גר' עירית שומית או בצל ירוק
  • 8 שיני שום 
  • 1 גזר בינוני
  • 1 בצל בינוני
  • ½ כוס גוצ'וגארו (אבקת צ'ילי קוריאנית)
  • 6 כפות רוטב דגים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה:

מכינים את המלפפונים – שוטפים היטב את המלפפונים, מסירים את העוקץ משני הצדדים וחותכים לאורכם לרבעים כמעט עד הסוף, כך שרצועות המלפפון נשארות מחוברות בקצה. מניחים את המלפפונים בקערה חסינת חום.

מרתיחים בסיר את המים, מוסיפים מלח ומביאים שוב לרתיחה. שופכים את המים הרותחים על המלפפונים שבקערה ומשרים 15 דקות.

מכינים את תערובת המילוי – חותכים את העירית למקטעים באורך 1-2 ס"מ ומניחים בקערה נקייה. כותשים את השום, חותכים את הגזר לגפרורים דקים ואת הבצל הלבן לרצועות אורכיות ומוסיפים לקערה עם הבצל הירוק.

מוסיפים גוצ'וגארו, רוטב דגים, סוכר ודבש ומערבבים היטב תוך כדי עיסוי הירקות עד שהם מתרככים ונוצרת תערובת לחה ואחידה. 

מסננים את המלפפונים וממלאים – לוקחים מעט מתערובת הירקות והתבלינים, דוחסים בין רצועות המלפפון ומהדקים אותן לסגירה.

חוזרים על הפעולה עם שאר המלפפונים ומסדרים אותם בצפיפות בקופסה. מפזרים מעל את שאריות התערובת, מהדקים וסוגרים במכסה.

המלפפונים מוכנים לאכילה כעבור כשעתיים אך אפשר להשאיר בטמפרטורת החדר 1-2 ימים (תלוי במזג האוויר) ולשמור במקרר. מגישים כתוספת לארוחה.

בתיאבון!

Comments

8 תגובות על 'קימצ'י מלפפונים ממולאים – Oi sobagi'

  1. תמונת פרופיל של יהונתן
    יהונתן

    כמה זמן זה נשמר במקרר

    אהבתי

    1. תמונת פרופיל של טיוואן אהובתי
      טיוואן אהובתי

      תשובה ארוכה לשאלה קצרה:
      אם אתה עובד נקי זה גם יכול להחזיק כמה שנים במקרר (אם כי המרקם לא יהיה נהדר). כל הרעיון של ההתססה היא יצירת מושבה של סוג אחד של בקטריות (לקטובסיליוס במקרה הזה) שמצד אחד היא ידידותית למאכל על ידי בני אדם ומצד שני שתהיה עויינת לסוגים אחרים של אורגניזמים שגורמים לקלקול האוכל. במילים אחרות אנחנו נותנים לבקטריות סוכרים שיש במזון, הם אוכלים אותם ומפרקים אותם בין היתר לחומצה לקטית (ולכן למזון מותסס יש טעם חמוץ), ובתמורה הן משמרות לנו את המזון מקילקול לתקופה ארוכה יותר.
      סך הכל עסקה טובה…
      וכמובן כששמים את זה במקרר כל התהליכים הביולוגיים מאטים והמזון נשמר לזמן עוד יותר ארוך.
      לי יש במקרר קימצ׳י בן בערך 5 שנים שהכנתי לבד והוא רק משתבח עם הזמן. אני מקפיד לא להכניס פנימה זיהומים כשאני אוכל ממנו.

      אהבתי

      1. תמונת פרופיל של מכופפת מקלות | mekofefet

        אני אוהבת את התשובות המעמיקות שלך! 🙏🏻❤️

        אהבתי

  2. תמונת פרופיל של איריס קליין
    איריס קליין

    איפה קונים את התבלין

    אהבתי

    1. תמונת פרופיל של מכופפת מקלות | mekofefet

      אפשר למצוא בחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק. יש בבלוג עמוד עם רשימה של חנויות בכל הארץ, גם חנויות שמוכרות אונליין

      אהבתי

  3. תמונת פרופיל של טייואן אהובתי!
    טייואן אהובתי!

    שוב מתכון נהדר למאכל נהדר! 👏 👏

    אהבתי

    1. תמונת פרופיל של מכופפת מקלות | mekofefet

      תודה רבה! ☺️❤️

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.


Posted

in

by

Tags:

%d בלוגרים אהבו את זה: