אורז שמונה האוצרות – Bābǎofàn

אורז שמונה האוצרות – Bābǎofàn. מנה מתוקה פופולרית בסין וטייוואן המוגשת במהלך חגיגות ראש השנה הסיני. הספרה שמונה נחשבת למיוחדת בתרבות הסינית כי ההגייה שלה מזכירה מילה אחרה שמשמעותה עושר או להיות עשיר. מנה זו מורכבת משמונה סוגים שונים של פירות יבשים ואגוזים ומאורז דביק ממותק (בחלק מהגרסאות ממלאים את מרכז המנה בממרח שעועית אדומה מתוק), השילוב של מתוק יחד עם ספרת המזל שמונה מבטיחה שתהיה שנה מתוקה ועשירה.

מרכיבים ל-2 מנות:

  • ½1 כוסות אורז דביק
  • 30 גר' חמאה
  • 15 גר' סוכר

לתוספות:

  • תמרים אדומים (ג'וג'ובה)
  • גוג'י ברי
  • אגוזי מלך
  • אגוזי פקאן
  • שקדים
  • צימוקים
  • משמשים מיובשים
  • שזיף מיובש

או פירות יבשים אחרים לפי בחירתכם.

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את האורז ומשרים בהרבה מים למשך הלילה. 

משרים גוג'י ברי כ-20 דקות במים חמימים, נפטרים מהחרצן בתמרים האדומים וחותכים לרצועות.

מרפדים סלסלת אידוי בבד גבינה רטוב, מניחים את האורז על הבד, משטחים ויוצרים חור במרכז בצורה המזכירה טבעת. מכסים את האורז בשארית הבד, סוגרים את המכסה ומאדים מעל מים רותחים 25 דקות.

פותחים את המכסה ואת הבד, הופכים מעט את האורז ומפזרים מעל מעט מים. מכסים שוב בבד ובמכסה ומאדים 5 דקות נוספות.

מעבירים את האורז המבושל לקערה, מוסיפים חמאה וסוכר ומערבבים עד שהחמאה נטמעת לחלוטין באורז.

משמנים שתי קעריות חסינות חום. מסדרים את הפירות היבשים בצורה נאה בתחתית כל קערית, ממלאים מחצית מגובה הקערית באורז ומהדקים היטב. מפזרים על האורז פירות יבשים באופן חופשי ומכסים עד שפת הקערה באורז. מכסים בניילון נצמד ומהדקים היטב. 

מכניסים את הקעריות למקרר לשעה.

מרתיחים מים בסיר אידוי, מכניסים את הקעריות (עם הניילון הנצמד) לסיר, סוגרים את המכסה ומאדים 20 דקות. מצננים מעט והופכים על צלחות הגשה, משחררים את האורז מהקערית ומגישים.

בתיאבון!

Comments

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.


Posted

in

by

Tags:

%d בלוגרים אהבו את זה: