כדורי דייקון מטוגנים – Zhà luóbo wánzi. כדורים קטנים ועדינים של דייקון מגורר המגיעים מצפון סין ומוגשים בעיקר בפסטיבלים וחגים והם מצויינים כנשנוש או כמנת פתיחה לארוחה. הכדורים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, טעם הדייקון מתעדן במהלך הטיגון והתיבול בחמשת התבלינים הופכת את הכדורים האלה לממכרים. ישנן גרסאות המכילות בשר אך אני בחרתי הפעם לדבוק בגרסה הצמחונית. המרכיב העיקרי בכדורים הוא דייקון אך אפשר להוסיף לתערובת גזר קטן מגורר.
רכיבים:
- 1.2 ק"ג דייקון
- 1 כפית מלח להשרייה
- 50 גר' בצל ירוק
- ½1 כפיות תערובת חמשת התבלינים
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- ¾ כוס קמח
- 3 ביצים
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
שוטפים את הדייקון ומקלפים. מגררים על פומפיה דקה, מניחים בקערה, מפזרים כפית מלח ומערבבים היטב. מניחים ל-15 דקות להגרת נוזלים ובינתיים קוצצים את הבצל הירוק.
סוחטים היטב את הדייקון בין כפות הידיים (כל פעם חופן) ומעבירים לקערה גדולה.

מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ, תערובת חמשת התבלינים, פלפל שחור, מלח, קמח וביצים ומערבבים לתערובת אחידה.

מחממים שמן לטיגון עמוק. בעזרת שתי כפיות יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומפילים לתוך השמן החם. מטגנים להשחמה ומוציאים למסננת.

מעבירים לצלחת הגשה ומגישים בליווי רוטב צ'ילי חריף.
בתיאבון!
להשאיר תגובה