בננות מטוגנות ויאטנמיות

בננות מזן סאבא (או סבא, סבה) מטוגנות בבלילה פריכה בעלת מתיקות מעודנת. אוכל רחוב ויאטנמי קלאסי המוכר גם במדינות אחרות במזרח אסיה בגירסאות מעט שונות זו מזו. בננות סאבא הן קצרות ועבות יותר מהבננות המוכרות לנו, טעמן חמצמץ מעט ומרקמן יותר עמילני בדומה לפלנטיין. ניסיתי להכין את המתכון עם בננות רגילות, אך המרקם שלהן רך מידי ונוטה להתפרק בזמן הטבילה בבלילה ולדעתי טעמן חזק מידי לסוג זה של קינוח. את הבננות מועכים לפני הטיגון כשהן מגולגלות בתוך שקית ניילון עבה על מנת לשמור על צורה מוארכת. טבילת הבננות בתערובת הציפוי והטיגון שלהן נעשה פעמיים בשביל אקסטרה פריכות, אני ממליצה לעבוד עם מלקחיים, מה שמקל על העברת הבננות מהשמן לתערובת הציפוי ובחזרה.

רכיבים ל-6 מנות:

  • 6 בננות סאבה בשלות מאוד
  • 110 גר' קמח אורז
  • 65 גר' קמח לבן
  • 15 גר' קמח אורז דביק
  • 45 גר' קורנפלור
  • ½ כפית מלח
  • 60 גר' סוכר
  • 3 גר' אבקת אפייה
  • 1 כף שומשום שחור
  • 300 מ"ל מים

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים מים, מערבבים לתערובת אחידה ודלילה ומניחים בצד ל-30 דקות לפחות.

את הבננות רצוי להכין אחת אחת בסמוך לטיגון כדי למנוע התפרקות שלהן. מערבבים את תערובת הקמחים והמים לאחר המנוחה כדי לאחד אותה שוב. במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון עמוק. מקלפים את הבננות, מניחים בננה אחת על שקית ניילון עבה ומגלגלים את הבננה עם השקית. מועכים את הבננה בעזרת חפץ רחב ושטוח (קרש חיתוך קטן לדוגמה) לעובי אחיד של 3-4 מ"מ.

מוציאים את הבננה מהשקית ומניחים בזהירות בתערובת, מצפים אותה מכל הכיוונים, מוציאים ומעבירים לשמן החם.

מטגנים את הבננה עד להזהבה קלה תוך מעיכה עדינה של הבננה משני הצדדים כדי לתת לה נפח. מוציאים מהשמן, טובלים בתערובת שנית ומחזירים לשמן החם. מטגנים עד להשחמה, מוציאים ומניחים על רשת.

חוזרים על הפעולה עם שאר הבננות. אפשר לטגן 2 בננות בו זמנית, אך יש לשים לב שהן לא נדבקות אחת לשנייה. מגישים חם כמו שהן או בליווי רוטב שוקולד.

בתיאבון!

Comments

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.


Posted

in

,

by

Tags:

%d בלוגרים אהבו את זה: