עוף בסויה קנטונזי – see yao gai

עוף קנטונזי רך וארומתי בטירוף המוגש במסעדות ברביקיו סיניות שם מכינים אותו מעוף שלם (כולל הרגליים והכרבולת 🐔). הריחות בזמן הבישול מחזירים אותי תוך שנייה להונג קונג. כפי ששם המנה מרמז עיקר התיבול הוא רוטב סויה, למרות מיעוט המרכיבים יוצאת מנה בעלת טעמים חזקים ואופייניים מאוד למטבח הסיני/קנטונזי עם רוטב נהדר שהכי מתבקש לאכול בליווי של אורז לבן. 

רכיבים ל-4 מנות:

  • 2 כרעיים עוף
  • 2 גבעולים בצל ירוק
  • 1 בצל קטן
  • 25 גר' ג'ינג'ר טרי
  • 5 שיני שום

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב סויה כהה מתוקה 
  • 1 כפית רוטב צדפות (לא חובה)
  • 2 כפות יין בישול סיני (shao xin)
  • 3 כפות סוכר חום
  • ¾ כוס מים

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לקוביות גדולות ואת הבצל הירוק ל-3-4 חלקים, מקלפים את הג'ינג'ר ופורסים לפרוסות, מקלפים את שיני השום ומועכים מעט.

בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב עד שהסוכר נמס ומניחים בצד.

מחממים מעט שמן בווק או במחבת עמוקה ומטגנים בצל, בצל ירוק, ג'ינג'ר ושום כדקה. מוסיפים את העוף ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה קלה.

שופכים את הרוטב מעל העוף ומוסיפים ¾ כוס מים, מביאים לרתיחה ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה, הופכים את הכרעיים כל 5 דקות על מנת שהרוטב ייספג באופן אחיד.

מוציאים את העוף לקרש חיתוך ונותנים לו להתקרר מעט. בינתיים מסננים את הרוטב ומצמצמים אותו על אש גדולה עד שהוא מסמיך מעט ומאבד כמחצית מנפחו, זה לוקח בערך 5 דק'.

בעזרת סכין גדולה ורצוי כבדה, חותכים את העוף לרצועות יחד עם העור והעצמות. מי שמסתבך עם אכילת העוף עם העצמות יכול להשאיר את הכרעיים שלמות – טעים באותה מידה.

להגשה – מניחים את רצועות העוף על צלחת ויוצקים מעל מעט מהרוטב המצומצם.

בתיאבון!

Comments

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.


Posted

in

by

Tags:

%d בלוגרים אהבו את זה: